Mikä on nettifoorumien moderaattoreiden vastuu ja moraali? Voiko moderaattori diktaattorimaisesti poistaa foorumista kirjoittelijan, jonka mielipiteet ovat vahvoja, tai eivät myötäile "vakiporukan" mielipiteitä?

Olen erittäin loukkaantunut, ja herneet palkoineen ovat nenässä isänmaata myöten. Minut on bannattu nettifoorumista- niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.

Ilmoitusta bannaamisesta en saanut, huomasin vain, että pääsyni foorumille on "ikäänkuin" estetty. Kaveri kyllä pääsee foorumille, joten kaatunut se ei ainakaan ole.

Mikä voi olla syynä, pohdiskelen vain. No, astelin verbaalisesti erään sisäpiiriläisen virtuaalivarpaille. Jos joku on kirjoittanut foorumille 3256 viestiä, hänhän toki kuuluu sisäpiirin, eikö totta. Ihan sama, vaikka viesteistä yli puolet ovat tyyliin "höh, idiootti, en ala, en tule"-tyylisiä heittoja. Ja minä en kuulu, koska viestimääräni on huomattavasti alle 100 kappaletta.

Missä vaiheessa loan heitto sallitaan uudelle kirjoittelijalle? Sisäpiiriläiset saavat irvailla, ja oikein järjestäydytään jonkin henkilön taakse- asiat eivät enää ole olennaisia.

Totta on, että osallistuin keskusteluihin, mitkä olivat tabu-rajalla. Onko väärin, että mielipiteeni oli erilainen, kuin sisäpiirin jannuilla?

Kuitenkin minusta alkoi tuntumaan, että keskustelufoorumin sääntöjä tulkittaessa minulla oli se laillisin mielipide niihin asioihin, olkoonkin sitten provokatiivinen/keskustelua herättävä- ja nimenomaan vastakkainen mielipide..

Nyt en sitten itse pääse kyseiselle foorumille enää puolustamaan mielipiteitäni- tuskin ne niin tärkeitä olivatkaan. Ehkäpä joskus vuonna 2013 käyn kaivamassa vanhat, mutta edelleenkin ajankohtaiset keskustelut ylös haudastaan. Ihan *ttumaisuuttani.