Diesel vero. Energiavero. Polttoainevero.

Nyt ahistaa. Esitys polttoiaineen veron korotuksesta on menossa läpi?

En oikein ymmärrä koko asiaa. Olen yrittänyt seurata uutisia, etsiä artikkeleita netistä aihetta koskien. En ymmärrä sitä kokonaisuutta. En ymmärrä koko ideaa.

Ensinnäkin. Ajan itse diesel-autolla maaseudulla, missä välimatkat ovat pitkät. Julkista liikennettä EI OLE. Polkupyörän käyttäminen työmatkoihin aiheuttaisi sen, että tulisi lähteä töihin neljän aikaan aamulla, jotta ehtisi töihin. Diesel autosta maksan jo kolminkertaiset verot, vakuutusmaksut ovat hirveät, auton hankintahinta oli huomattavasti kalliimpi, mitä bensa-autossa. Diesel-auton huoltokustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin bensa-autoissa. Kuitenkin tutkimukset  sanovat dieselin olevan  ympäristöystävällisempi  auto. Lisäksi dieselin litrahinta on  JO hiilautunut yhä lähemmäksi bensan hintaa. Maksan veroa siitä, että käyn töissä. Maksan veroa siitä, että pääsen töihin.

Ilmeisesti tarkoituksena on vähentää päästöjä, yksityisautoilua ja ylimääräisiä ajoja? Vai mikä tässä on tarkoituksena?

Entäpä raskas liikenne, joka kuitenkin kuljettaa kaiken, mitä me tarvitsemme jokapäiväisessä elämässämme. Raskas liikenne käyttää diesel polttoainetta, ja kuljetuskustannukset tulevat nousemaan.

Kuljetuskustannusten nousu tarkoittaa sitä, että kaikki kulutustavarakin tulee nousemaan. Jos on puhuttu ruuan verotuksen laskemisesta, se tulee takaisin ruuan hinnan nousulla. Kuluttajan maksettavaksihan se tulee, kuljetusfirmat eivät voi ottaa tätä tappioksi. Sama koskee kaikkia kulutustavaroita, joiden hinta on jo euron myötä noussut huimasti. Eli oman maalaisjärkeni mukaan, käytännössä mikään vero ei "laske", kuten virheellisesti kansalaisille äänten toivossa kerrotaan.

Onko tämä maaseudun autioitumisen ehkäisevää toimintaa? Milloin laitetaan tietullitkin Suomeen? (ja nämähän sitten koskee vain kehäkolmosen ulkopuolella olevia teitä)

No, näistähän me voimme vain kiittää valveutuneita äänestäjiä. Demokratiaa tosiaan.