Tiesitkö, että nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa. Sunnuntaina 26.10.2008 jokainen teistä saa tehdä arvokkaan toimituksen, minkä avulla vaikutat juuri omiin elinoloihisi.

Oletko huomannut, että kyläteiden varsiin on ilmestynyt toinen toistaan komeampia julisteita? Älä käy piirtämässä niihin partaa, silmälaseja tai sarvia. Katsele kuvia, tunnistatko ketään? Onko siellä jo joku ennestään tuntemasi henkilö?

Kyse on sinun palveluistasi, sinun kouluruuasta, sinun kunnallisverostasi, sinun liikuntapalveluistasi, sinun maatalouslomittajastasi, sinun bussilipun hinnasta.

Kunnallisvaalit koskettavat juuri sinua. Miksikö? Siksi koska sen lisäksi, että olet Suomen kansalainen, olet myös Suomessa sijaitsevan kaupungin tai kunnan asukas. Nyt valitaan ihmisiä ajamaan juuri sinun paikallisia etujasi.

Etsi paikalliset ehdokkaat. Käytä vaalikoneita. Surffaa puolueiden nettisivuilla. Käy vaali-illoissa juomassa ilmaista kahvia. Käy kaupunkien toreilla syömässä ilmaista hernekeittoa. Ota vastaan puoluiden esitteitä, esitä ehdokkaille kiperiä kysymyksiä. Etsi ihminen, joka ajattelee useista asioista samalla tavalla, kuin sinä. Sellainen löytyy varmasti.

Kunnallisvaaleissa suurin osa ehdokkaista on ihan tavallisia ihmisiä, niinkuin sinäkin. Eivät ne ole valtakunnan tasolla vaikuttavia vanhasiajalipposia. Suurin osa ehdokkaista on tavallisia kuntalaisia, kuten sinäkin.

Käytä äänesi, se on arvokas. Voit itse vaikuttaa omiin elinolosuhteisiisi. Tee se tänä vuonna. Ole rohkea ja aktiivinen.