Sisäpiiri? Mikä se on?

Sisäpiiri muodostuu ihmisistä joilla on samat tarkoitusperät tai jokin yhdistävä tekijä- sama harrastus, mielenkiinnon kohde, ikä, asumispaikka, tai ihan mikä vain. Myös kuppikunnaksi voisi tätä ilmiötä kuvailla.

Kuppikunnat tai sisäpiirit muodostuvat väkisinkin eri yhteyksissä; koulussa, työssä, harrastuksissa, sukujuhlissa... Joidenkin ihmisten kanssa vain yksikertaisesti on miellyttävämpää olla kuin toisten.

Entäpä sitten, kun tämä kuppikuntaisuus tulee esille nettifoorumissa. Suurin osa ei oikeasti tunne toisiaan, nimimerkkien takana voi piillä vaikka minkälaista tsykopaattia. Nimimerkki muodostaa profiilinsa kirjoittamillaan teksteillä, ja mahdollisesti vaihtaa myös "oikeita" henkilötietojaan muiden profiilien kanssa, ja opitaan tuntemaan ihmisiä "oikeasti".

Onko se virhe? Onko virhe jakaa oikeat tietonsa ihmisten kanssa? Täytyykö omata sen jälkeen todella hyvä itsetunto, että voi kirjoittaa mielipiteensä estottomasti? Voiko mielipidettään enää asiasta sanoa, jos kyse on arkaluontoisesta/tabusta asiasta? Ihmiset ovat jo luoneet kuvan sinusta kirjoitteluiden perusteella, mitä jos jokin jyrkkä mielipide ei miellytäkään muita. Kynnys sanoa oma mielipide "oman kuppikunnan" sisällä nousee, mikäli muutama "omista" ajatteleekin päinvastoin kuin minä itse. Kenellä on pokkaa? Kuka uskaltaa?

Toisaalta nettifoorumi mihin ei ole kirjautumispakkoa, luo mahdollisuudet sanavapauteen, provoiluun ja vaikeidenkin asioiden esille tuomiseen. Kuppikuntia toki tulee näihinkin foorumeihin, mutta moderaattorit eivät pysty tekemään mielivaltaisia ratkaisuja nimimerkkiin perustuen, ja ottamaan "seurantaan" tiettyjä nimimerkkejä. Etenkin jos kirjoittelevan mielipiteet ovat "pöyristyttävän" vastakkaisia, mitä moderaattorin omat.