Miten määritellään nettiaddiktio, tai addiktoituminen jollekin nettisivustolle?

Netissä on myös tarjolla palveluita ja testejä, missä voi määritellä oman addiktion määrää. Moni ajattelee, en ole riippuvainen. Tämä on minun harrastus, kuinka moni nyt harrastuksesta on riippuvainen?

Kuinka pitkälle addiktio voi mennä? Missä vaiheessa netistä tulee ongelma?

Nettiselaimen edessä istuminen voi vaikuttaa jo lähipiirin kanssa kommunikoimiseen, surffajasta tulee omissa oloissaan ja nettimaailmassa elämäänsä pohdiskeleva tietokoneen paras kaveri. Onko tietokoneella paras kaveri? Se on kone. Entäpä ihmiset koneiden takana? Ovatko ne todellisia? Voi kirjoittaa vaikka mitä lööperiä, ja silti kaikki uskovat. Mitä sitten? Onko sillä itseasiassa merkitystä?

Kuinka tyhjä pitää surffaajan oma elämä olla, jos suurin osa kotona vietetystä ajasta menee koneella istuessa, muun perheen eläessä omaa elämäänsä. Perheen jäsenet uhkaavat nettikielloilla, aikovat heittää koneen seinään, mitäs sitten sanot. Mies/vaimo sanoo tietokoneen olevan syynä meidän kaikkiin ongelmiin. Onko tietokone ja addiktoituminen tauti vai oire?

Minulla todettiin juuri paha silmätulehdus, tämän muuta antibioottia vaativan flunssan lisäksi. Silti istun tässä koneella ja yritän yhdellä valonaralla silmällä katsoa tätä ruutua. Onneksi osaan kymmensormijärjestelmän,  joten ei tarvitse kokoajan tuijottaa tuota hirvittävän kirkasta ruutua. Aika naurettavaa, toisaalta surullista.

Olenko addiktoitunut?