Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa koet olevasi täysin erilainen kuin muut?

Akvaario, missä ui kaksikymmentä terhakasta, tehokasta, hienotunteista small-talkia puhuvaa suorittajaa. He suorittavat miljoonakalayhteisön heille osoittamaa tehtävää; älä erotu joukosta liikaa, tai joudut syödyksi. Jokainen on osa parvea, yksilöllä ei ole merkitystä. Aina tulee uusi miljoonakala, jonka paikka on korvattavissa. Parvi on myös turva. Jos uit pois parvesta, todennäköisesti tuhoudut.

Akvaarion pohjalla olet sinä. Sinä olet erilainen. Olet mustekala. Tarkkailet miljoonakalojen päätöntä parveilua ja tavoitteetonta syöksyilyä altaan toisesta päästä toiseen päähän. Ojentelet lonkeroitasi ja liikut hitaasti. Harkitset asioita. Lepäät välillä. Saalistat vain nälkääsi.

Sinä pystyisit teoriassa tuhoamaan musteellasi koko miljoonakalaparven. Mutta et sinä halua. Sinusta on huvittavaa seurata miljoonakalojen parveilua. Se on viihdyttävää.

Voi, kun ne miljoonakalat olisivat tienneet, että sillä mustekalalla oli toisessa jalassa sukka nurinpäin. Silloin mustekalakin olisi saanut inhimillisiä piirteitä.